Gåturen som redder liv

07.03.2018

Gåturen som redder liv

Fasteaksjonen 2018

Folk på flukt fra Boko Haram og Kongo er blant de som akkurat nå drar nytte av pengene fra fjorårets Fasteaksjon. I år kan nye mennesker få hjelp når Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon blir arrangert 20. mars. Frivillige fra Helgerud menighet deltar.

At en bøssebærer banker på døren er et sikkert tegn på at det snart er påske. Den årlige Fasteaksjonen blir i år arrangert for 51. gang, og går som vanlig til Kirkens Nødhjelps arbeid i over 25 land rundt om i verden. Sentralt står arbeid med vann, hygiene, toaletter og traumebehandling.

–  "Ja, vi elsker dette vannet" er temaet for årets aksjon, og det er ikke uten grunn at vi prioriterer vann i arbeidet vårt. Skole og helse er viktig, men uten rent vann blir elevene syke og helsetilbudet overbelastet av mennesker med vannrelaterte sykdommer. Derfor fortsetter vi å gi folk rent vann, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Våknet til lyden av skudd
Pengene som kommer inn fra Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp muligheten til å reagere raskt i kriser, og er dermed med på å redde liv. I år har organisasjonen brukt penger fra Fasteaksjonen til å hjelpe folk som blant annet er på flukt fra Boko Haram og et kriserammet Kongo.

– Vi våknet til lyden av skudd, og la ut på flukt. Vi måtte etterlate alt vi hadde. Vi var på flukt i flere dager, og måtte gå langt uten verken mat eller drikke, forteller 14 år gamle Kany.

Hun er en av 4,8 millioner kongolesere som er på flukt i dag. Livet er snudd på hodet i løpet av kort tid for Kany, og det er når krisene i livet oppstår det er nødvendig med ekstra hjelp.

Jobber over hele verden
Slik er det for de fleste flyktninger, som forlater det meste de har når de legger ut på flukt. I tillegg til kongolesiske flyktninger jobber og så Kirkens Nødhjelp blant flyktninger fra Syria, Myanmar, Sør-Sudan og flere andre land. I tillegg driver organisasjonen langsiktig utviklingsarbeid i en rekke land rundt om i verden.

Fasteaksjon i Helgerud
Tirsdag 20. mars er aksjonsdag i menigheten vår. Fra 17.00 er det salg av pølser (15,-), og 17.30 blir det en kort informasjonsbolk før bøssebærerne går ut. Etter at bøssebærerne er kommet inn igjen blir det salg av kaker og kaffe, og ulike andre aktiviteter man kan delta i mot en liten slant.

Du kan bidra på flere ulike måter:

• Bli med som bøssebærer
  • Gi en gave når bøssebærerne kommer
  • Gå inn HER og gi en gave til aksjonen. Bruker du denne måten, blir pengene registrert på Helgerud menighets oversikt.
  • Støtt aksjonen ved å sende et valgfritt beløp via Vipps til 2426, eller ved å sende SMS med kodeordet GAVE til 2426 (200 kr). Ved å gi på denne måten, blir ikke gaven registrert på Helgerud, men de går selvfølgelig til samme formål