Gudstjeneste i Helgerud 24. mai

Endelig kan vi møtes til gudstjeneste igjen, men dette under nye smittevernsregler. Vi ønsker at de som kommer skal føle seg trygge og være opplyst om hvilke forholdsregler og smitteverntiltak som gjelder vår kirke.

Nyttig info om gudstjenesten

På grunn av Covid-19 vil det være noen begrensninger i gudstjenestefeiringen. Gudstjenestene følger bransjestandarden for Den norske kirke når det gjelder smittevern, som er godkjent av Folkehelseinstituttet.

• Plass til maks 50 personer: I tråd med smittevernveiledern for Den norske kirke kan gudstjenester nå arrangeres med 50 deltagere til stede. Det vil si at de 50 første personene som møter opp får plass på gudstjenesten.
  • Registrering: Myndighetene har bestemt at vi må ha oversikt over hvem som er i kirken, slik at vi kan bidra ved eventuell smittesporing. Vi registrerer derfor fremmøte på liste med navn og mobilnummer. Listen oppbevares sikkert i 10 dager før den makuleres.
  • Live-stream: Om du ønsker å bli hjemme eller dessverre ikke var blant de 50 første, så fortvil ikke. Gudstjenesten vil bli direktesendt via hjemmesiden vår og youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkkGgzcbvDYVIRv8QoDJ_zA/featured?disable_polymer=1
  • Kollekt: søndagens kollekt vil gå til Normisjon sitt internasjonale arbeid. Det kan gis med Vipps til nr. 507546 eller kontant ved utgangen.

For at gudstjenesten skal oppleves trygg er det viktig at alle bidrar:

• Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Besøkende holder 1 meter avstand, medlemmer i samme husstand unntatt.
  • God håndhygiene
  • Host/nys i albuen
  • Minst mulig bruk av felles utstyr. La salmeboken stå f.eks.
  • Det vil bli delt ut håndsprit ved inngangen

Smitteverntiltak

For deg som kirkegjenger kan det være trygt å vite at alle kirker i Bærum følger bransjestandarden for Den norske kirke når det gjelder smittevern, som er godkjent av Folkehelseinstituttet. Det innebærer blant annet:

• Kirkerommet organiseres slik at 50 personer får plass med minimum 1 meter avstand, i alle retninger.
  • Forsterket renhold ivaretas etter alle aktiviteter. Kirken vil bli rengjort i tråd med gjeldende anbefalinger, dette gjelder også toaletter.
  • Ikke kirkekaffe i denne perioden
  • Særkalker ved nattverd
  • Minst mulig bruk av felles utstyr. La salmeboken stå
  • Kirkegjengere oppfordres så vidt mulig å komme til kirken til fots, på sykkel eller med bil for å unngå bruk av offentlig transport

Gudstjenester på TV/radio/nett

Alle kan delta i gudstjeneste, også du som ikke ønsker å komme i kirken i denne tiden. Gudstjenesten i Helgerud sendes direkte på nett, se link over. Den norske kirke har et variert tilbud med andakter, barneaktiviteter og musikk på Facebook. Se også TV- og radiogustjenestene på NRK.