Månedens frivillige i februar


Inger Johanne Hope

Hvordan er det å være frivillig i Helgerud Menighet?
Det er mange som bidrar for å skape all den aktiviteten som vi har i menigheten. I denne spalten får du møte noen av disse og får høre litt om hva arbeidet innebærer for dem.


Denne måneden forteller Inger Johanne Hope om sitt frivillige arbeid i menigheten:

Hvilke oppgaver gjør du som frivillig?
Jeg er leder for Åpent hus som er hver onsdag formiddag. Den jobben innebærer å sørge for at vi har program hver uke og ha oversikt over det. Vi er en gruppe som driver Åpent hus, så jeg har mange med meg om jobben. I tillegg til Åpent hus hver uke, er jeg også med å arrangere Høstfesten. Tidligere har jeg også vært engasjert i Adventsmarkedet.

Hva liker du ved å være frivillig?
Jeg liker godt å være frivillig på Åpent hus fordi vi har det så hyggelig og jeg har inntrykk av at de som kommer dit trives så godt.

Hvorfor startet du som frivillig?
Jeg kjente godt Ingebjørg Mæland som var husmor her i menigheten. Hun tok kontakt da jeg sluttet å jobbe for ca 15 år siden og fikk meg med i Åpent hus.  

Hvor mye tid bruker du på det frivillige arbeidet?
Det er vanskelig å svare på, men jeg bruker en del tid på å ringe og sørge for at alt er på plass. Jeg liker å snakke i telefon, så det gjør meg ikke så mye. Jeg holder også kontroll med kjøring og henting og passer på at alle kommer seg hit den dagen i samarbeid med de som kjører og henter.

Vil du si litt om deg selv?
Jeg mistet nylig mannen min, Eigil, men jeg har tre sønner som ikke bor så langt unna. Jeg har også syv barnebarn, alle gutter! Jeg har jobbet på det norske Veritas på sentralbordet, det er nok derfor jeg er så glad i å prate i telefon.  

 

Intervju med tidligere Månedens frivillige
2018
Martin Fritzvold Hatlem - desember 2018
Rune Pytte Solum - november 2018
Målfrid Brekke - september 2018
Solveig Elin Bru-Olsen - august 2018
Solveig Alvik - juni 2018
Veronika Knudsen - mai 2018

Tilbake