Månedens frivillige i november


Rune Pytte Solum

Hvordan er det å være frivillig i Helgerud Menighet?
Det er mange som bidrar for å skape all den aktiviteten som vi har i menigheten. I denne spalten får du møte noen av disse og får høre litt om hva arbeidet innebærer for dem.


Denne måneden forteller Rune Pytte Solum om sitt frivillige arbeid i menigheten:

Hvilke oppgaver gjør du som frivillig?
Først og fremst har jeg gleden av å være dirigent for gospelkoret BlesSing, men du kan nok se meg i forbindelse med litt teknisk, og lyd og bilde også.

Hva liker du ved å være frivillig?
Flere ting: Møtet med mange hyggelige mennesker underveis. I koret er det både sang og musikk, men også det sosiale er noe jeg setter stor pris på.

Hvorfor startet du som frivillig?
Jeg startet med BlesSing litt tilfeldig. Begge barna var med i barnekor i Helgerud, og det var flere av oss voksne som savnet et kor å synge i. Jeg har drevet med kor andre steder og savnet også et nytt kor å jobbe med etter litt pause. Da var det naturlig å ta initiativet til å sette i gang. Vi hadde en «prøveøvelse» på våren og der kom det fler enn forventet,
og dermed hadde vi startet et gospelkor.

Hvor mye tid bruker du på det frivillige arbeidet?
Det varierer. Det går med tid til korøvelser, og i tillegg forberedelser og etterarbeid. Planlegging av repertoar og konserter tar også sin tid. Men uansett er det lystbetont å bruke tid på koret. Jeg gleder meg til både sangoppdrag, konserter og øvelser.  Det gir mye positiv energi tilbake.
Bli med og syng i kor!

Vil du si litt om deg selv? 
Mann 44 (+5), samboer med to barn. Jeg bor på Dønski og jobber med salg og prosjektering av bilde- og lydprodukter i et firma i Oslo. I tillegg til mye sang og musikk for min del, er det håndball som står på timeplanen veldig ofte hjemme hos oss.  
Heia Haslum smiley

Har du en favorittsalme? Og hvorfor akkurat denne?
Jeg har vel ingen direkte favorittsalmer, men desto flere gospelsanger og korfavoritter. Det er en sang jeg spesielt vil nevne og som jeg kan si er min favoritt: Sangen «Forever in His care» av den amerikanske vokalgruppen First Call. I tillegg til å være en sang med mange flotte harmonier, har denne sangen en tekst som treffer meg spesielt godt gang på gang. Refrenget sier blant annet:

Why should I worry if it shines or rains
I'm safe and warm under His wing
I'm in no hurry for an earthly king
I'm forever in His care

 

Intervju med tidligere Månedens frivillige 
Målfrid Brekke - september 2018
Solveig Elin Bru-Olsen - august 2018
Solveig Alvik - juni 2018
Veronika Knudsen - mai 2018

Tilbake