Misjonsprosjektet vårt


Helgerud menighet har valgt Mission Aviation Fellowship (MAF) som sitt misjonsprosjekt. Helgerud menighet vil gjennom samarbeidet med MAF Norge være med på å redde liv, bringe håp og vise nestekjærlighet til mennesker i isolasjon og fattigdom.

MAF sørger for at hjelpeorganisasjoner og kirker når isolerte mennesker som ellers ikke ville fått hjelp. De flyr ut leger, bistandsarbeidere, helsepersonell, misjonærer og nødhjelp – og de sørger for at syke mennesker kommer til sykehus.

I dag har MAF et diakonalt oppdrag og er bygget på kristne verdier. Formålet til organisasjonen er å vise Gud kjærlighet gjennom flyving og teknologi. Hver dag hjelper MAF mennesker i isolasjon, konflikt og katastrofe.

MAF operer med 135 småfly i 25 land og har følgende fokusområder:

  • Utdanning
  • Misjon
  • Helsesafari
  • Luftambulanse
  • Humanitært arbeid
  • Katastrofeinnsats
     

Jerrykanner = håp

En jerrykanne med drivstoff koster fra 156 til 190 kroner og rommer 20 liter. Det rekker til 20 minutter i luften. Hver gang en MAF-pilot klatrer på flyvingen for å fylle drivstoff er det takket være givere og støttespillere.

For en full jerrykanne kan MAF fly ut en lege for å redde et barn, kvinne eller mann med livstruende skader.

For to fulle jerrykanner kan MAF hente og evakuere en person til nærmeste sykehus.

For fem fulle jerrykanner kan MAF spare en misjonær eller bistandsarbeider for to hele dagsreiser på dårlige veier med bil.

For tolv fulle jerrykanner kan MAF gjennomføre «synssafari» hvor et team med øyekirurger flys ut og gir blinde synet tilbake. 

 

MAF Norge er tilknyttet MAF International med felles verdier og retningslinjer. Kontoret i Norge ligger i Oslo.  

Mer informasjon om MAFs arbeid finnes på maf.no

Tilbake