4. november dykker vi ned i evangelistenes fremstilling av Jesu fødsel.
Tre mandager i høst skal vi dykke litt dypere i ulike teologiske temaer, og få påfyll til både tanke, sjel og ånd.
23. september kl. 19.00 – 21.00: «Første Mosebok for normale mennesker: en guide gjennom en av de mest kontroversielle, misforståtte og misbrukte bøkene i Bibelen» ved kapellan Øystein Fidjeland.
Gitt de opphetede kontroversene rundt evolusjon, Adam og Eva, og vitenskapelige bevis for syndefloden, kan den gjennomsnittlige personen føle seg overveldet av første Mosebok. Men bak de intense debattene finnes det en fantastisk historie – en som alle kan forstå, og som har fascinert mennesker i årtusener.
Hva kan denne bokens store fortelling si til oss i dag, og hvordan kan den være et springbrett til å tenke på hvordan vi forsker på og leser Bibelen som helhet?
14. oktober: "Inkarnasjonen" ved sokneprest Margrete Telhaug.
De fleste kristne tenker at inkarnasjonen skjedde i Jesus fra Nasaret. Men hva om den aldri har begynt og aldri slutter?
4. november: "Hva skjedde i de dager?" ved kateket Turid Skarbø.
Siste mandagsskole før jul dykker vi ned i evangelistenes fremstillelse av Jesu fødsel. Historien har formet vår lesning av juleevangeliet. Denne kvelden forsøker vi å skrelle av sentimentaliteten som har bygget seg opp over 2000 år og utforske hva Matteus og Lukas egentlig forteller om Jesu fødsel.
Gratis inngang og enkel servering.
Vel møtt til mandagsskolen!